Bel of mail voor meer informatie: +31 851 30 05 18 hello@nullfulfilment-software.com

Smartphonehoesjes.nl verwerkt weborders volledig digitaal met Fulfilment-Software


Een van de grootste Nederlandse webwinkels voor telefoonaccessoires, Smartphonehoesjes.nl, was toe aan een betrouwbare en snellere manier van orders verwerken. Het bedrijf kwam uit bij Fulfilment-Software BV en werkt sinds kort met het WMS-pakket. Met de lancering van de Scan Solution worden orders zelfs volledig digitaal verwerkt. Het magazijn werkt nu volgens een gestroomlijnd proces voor orderverwerking met een foutreductie van maar liefst 99%.

Smartphonehoesjes.nl is sinds 2011 actief in het aanbieden van telefoonhoesjes, tablethoezen en accessoires. Met meer dan 20.000 producten op voorraad behoort het merk tot de grootste Nederlandse webwinkels in haar branche. De webwinkel groeide al snel uit haar jasje en ging op zoek naar een nieuw magazijn en een professioneel WMS voor de interne logistieke processen.

Smartphonehoesjes kwam uit bij Fulfilment-Software. Het softwarebedrijf heeft al ruime ervaring in de wereld van webwinkel logistiek en is al langere tijd partner met het e-commerce platform van SEOshop. Deze naadloze integratie zorgt voor een automatische doorzetting van bestellingen en producten zodat deze met het WMS volledig kunnen worden afgehandeld.

Naast een gestroomlijnde orderverwerking biedt Fulfilment-Software Smartphonehoesjes volledige controle over de productvoorraden en magazijnlocaties. Tevens stuurt het andere logistieke processen zoals goedereninslag en -opslag aan. Met de lancering van de Scan Solution wordt het complete magazijn zelfs digitaal beheerd. Er is dan ook geen picklijst of pakbon meer te vinden in het gebouw!

Wat doet de Scan Solution voor Smartphonehoesjes.nl?
De Scan Solution bestaat uit een combinatie van iPod Touch met vingerscanner. De iPod wordt om de arm gebonden met een hardloopband, waardoor beide handen vrij zijn om te werken. De iPod vertelt de magazijnmedewerker exact welk product van welke locatie moet worden gepickt. Met de vingerscanner wordt vervolgens het product gescand en gekoppeld aan een orderverzamelbakje. De Scan Solution geeft aan waar de producten te vinden zijn en bepaalt de efficiëntste looproute binnen het magazijn. Hiermee wordt veel tijd bespaard en fouten maken wordt praktisch onmogelijk.

scansolution

De Scan Solution biedt de mogelijkheid om maar liefst 80 orders in één keer te verwerken. Na het picken wordt op de Fulfilment-Software paktafel de order nogmaals gecontroleerd. Als laatste wordt de verzendlabel vanuit een rechstreekse koppeling met PostNL direct geprint.

Magazijnproces gereed om te groeien
Nu de verhuizing naar het nieuwe pand en de implementatie van Fulfilment-Software zijn gerealiseerd, is het voor Smartphonehoesjes.nl tijd voor de volgende stap. De flexibiliteit van het systeem biedt mogelijkheden om zonder problemen door te groeien en nog meer orders te verwerken. Nieuwe verkoopkanalen of integraties met andere vervoerders zijn makkelijk aan te sluiten.

Het motto van Fulfilment-Software ‘Samen Groeien’ in de praktijk
Sinds 2013 is Fulfilment-Software actief op het gebied van het leveren van software voor webwinkel logistiek. ‘’Het innovatieve cloud-platform biedt zowel webwinkels met eigen magazijn/winkel als (e-)fulfilment-bedrijven een ultieme oplossing voor de interne logistieke processen.’’ zegt eigenaar Hayko Yuksel. ‘’Webwinkeliers missen vaak inzicht in de orderstatussen en weten niet wat de beschikbare voorraad van een bepaald product is. Daarnaast kan je met een online WMS maar liefst 80% tijd besparen op het proces van picken en packen.’’

Smartphonehoesjes.nl is met dit probleem bij Fulfilment-Software terecht gekomen en heeft een partij gevonden die altijd denkt in oplossingen. ‘’Geen enkele webwinkel opereert op dezelfde wijze. Met het flexibele systeem en de gezamenlijke praktijkkennis werken we samen naar die ultieme fulfilment oplossing.’’ aldus Hayko Yuksel.

Benieuwd hoeveel tijd en moeite de Scan Solution in uw magazijn bespaard? Wij geven met alle plezier een uitgebreide live demonstratie van de werking en mogelijkheden van de software. Vraag hier een vrijblijvende demonstratie aan. 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *